Επίπεδο δυσκολίας
40%
10 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 250γρ. κριτσίνια με γκούντα @ellanionalevro
- 100γρ. βούτυρο
- 50γρ. φιστίκια Αιγίνης ωμά
Για τη κρέμα:
- 200γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
- 100γρ. ανθότυρο
- 200γρ. φέτα
- 3 αυγά
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά
Για σερβίρισμα:
- 1 αγγούρι
- Φιστίκια
- Chatney κόκκινης πιπεριάς
- 3 αυγά
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά
- Βάζουμε τα κριτσίνια και τα φιστίκια στο πολυκόφτη και τα κάνουμε τρίμματα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε να γίνει σαν άμμο.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε αποσπώμενο ταψί και το πιέζουμε να σταθεροποιηθεί.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα τυριά στο μίξερ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, τον άνηθο και τα φιστίκια.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω στη βάση.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Κόβουμε ροδέλες αγγούρι και στολίζουμε, ρίχνουμε μερικά φιστίκια και συνοδεύουμε με chatney κόκκινης πιπεριάς.